Spam op recordhoogte

Uit onderzoek van CleanPort blijkt dat de spam-druk in september 2006 op een recordhoogte van 84,1% is uitgekomen.

De meeste mensen weten inmiddels wel hoe ze met ongewenste mailtjes moeten omgaan. Direct weggooien en vooral niet reageren. De meeste spamcomputers genereren automatisch mailadressen en als je dus een antwoord stuurt weten ze dat jouw mailadres bestaat en krijg je alleen maar meer berichten. Bovendien worden spammers alleen maar aangemoedigd om je nog meer aanbiedingen, sekspillen of hypotheekoffertes op te sturen. Als een spambericht een bijlage bevat, moet je deze vooral niet openen. Virussen worden vaak vermomd als ogenschijnlijk onschuldige bestanden.

Veel mailproviders bieden een spamfilter aan. Daarmee worden de meeste berichten er wel uitgefilterd. Toch kan er onverhoopt een 'normaal' bericht in het filter blijven hangen. Kijk dus altijd goed na welke berichten er precies gefilterd zijn.

Het verzenden van spam is in Nederland niet toegestaan. Maar voor het buitenland gelden meestal andere regels. Bovendien zijn de verzenders moeilijk te achterhalen. Als je toch van een Nederland bedrijf ongevraagde mailtjes krijgt, dan kun je een klacht indienen via de website Spamklacht.nl.


 Printable Version